Косметска кандила

Косметска кандила LXXXIV

Име: 26. 03. 2022- KOSMETSKA KANDILA- OTAC ANDREJ- CRNA REKA; Опис: Отац Андреј (Сајц) говорио о филму-Коришки чудотворац Тип: audio/mpeg

Игуман манастира Црна река на Ибарском Колашину отац Андреј (Сајц) говорио о филму “Коришки чудотворац“

Православно удружење Светог Саве из Новог Сада је, након свих ових плодоносних година које су обиљежили разним богоугодним активностима, покренули и сопствену продукцију то јест производњу филмова. Њихов први краткометражно-документарни играни филм који носи назив “Коришки чудотворац” посвећен светом Петру Коришком. Тим поводом разговарали смо са Игуманом манастира Црна река на Ибарском Колашину оцем Андрејем (Сајцом).

У трајању од 22 минута филм говори о великом Светитељу Петру Коришком и чудима која се дешавају у манастиру Црна Река.

Свети Петар Коришки чудотвори и испуњава молитве свих који му чиста срца прилазе а, благодарећи оцу Андреју, врата црноречке Светиње су отворена за све душе жедне љубави Божије.

Архимандрит Андреј СајцОтац Андреј је говорио и о животу манстира Црна река, Светиње освештане молитвама и моштима Светог Јоаникија Девичког, Светог Петра Коришког и Преподобномученика Харитона. Дечанац што ће, како каже, и остати, отац Андреј нам говори о животу у Црној Реци у коју је донио монашки опит Дечанске Светииње.
Црноречки игуман Андреј, кога тешке годишњице за наш народ 24. март 1999. године и 17. март 2004. затичу у Дечанима, сјећа се ових немилих догађаја и годишњица: бормбардовања НАТО снага Савезне Републике Југославије и мартовског погрома у ,,миру” и пред очима међународних снага безбједности.

Кажу да је заборавити злочин равно злочину. На то нас опомиње Милица Ракић која би данас имала 25 година, на то нас опомиње одсјечена глава оца Харитона, страдали у Мурину и многи други мученици страдали у акцији иронично названој ,,Милосрдни анђео”