Косметска кандила

Косметска кандила LIX

Име: 10. 10. 2020 br. 59 KOSMETSKA KANDILA Moso Odalovic; Опис: Мошо Одаловић Тип: audio/mpeg

Мошо Одаловић: “Литије су митологија. Планета није имала такав вид националног стасавања, захваљујући нашем Митрополиту Амфилохију”

Moso Odalovic“Ја само у свом Старом Грацком, на Ситници, могу да одредим стране света. Рођен сам као осмо дете у десетици, било нас је десеторо деце, и звао сам се “тамо се“. Касније сам те речи, нажлост, осетио и у националном смислу.

“Моја мајка, родом са Кордуна, била је наша хранитељка и бранитељка, док је отац са Церовика из Кривошија из Црне Горе тако да сам ја православни верник- Србин са свих страна“-каже Одаловић.

Својом песмом “Мама је глагол од глагола радити“ којом је покушао да се одужи свим мајкама, поздравио је све мајке које слушају ову нашу емисију.

Добитник је признања “Десанка Максимовић“ а како каже био је Десанкино миљенче. Прича нам и дивне анегдоте из својих сусрета са нашом дивном пјесникињом и каже да је Десанка чсто тражила да јој изрецитује своју пјесму о мајци.

Та топлина и љубав коју носи из родне куће, помогла му је да сачува дијете у себи.

Одаловић каже да је пратио и боловао сву трагедију свог црногорског народа. “Литије су митологија. Планета није имала такав вид националног стасавања захваљујући нашем Митрополиту Амфилохију“- каже Одаловић пожељевши што брже оздрављење нашем Митрополиту.