Kosmetska kandila

Kosmetska kandila LIX

Ime: 10. 10. 2020 br. 59 KOSMETSKA KANDILA Moso Odalovic; Opis: Mošo Odalović Tip: audio/mpeg

Mošo Odalović: “Litije su mitologija. Planeta nije imala takav vid nacionalnog stasavanja, zahvaljujući našem Mitropolitu Amfilohiju”

Moso Odalovic“Ja samo u svom Starom Grackom, na Sitnici, mogu da odredim strane sveta. Rođen sam kao osmo dete u desetici, bilo nas je desetoro dece, i zvao sam se “tamo se“. Kasnije sam te reči, nažlost, osetio i u nacionalnom smislu.

“Moja majka, rodom sa Korduna, bila je naša hraniteljka i braniteljka, dok je otac sa Cerovika iz Krivošija iz Crne Gore tako da sam ja pravoslavni vernik- Srbin sa svih strana“-kaže Odalović.

Svojom pesmom “Mama je glagol od glagola raditi“ kojom je pokušao da se oduži svim majkama, pozdravio je sve majke koje slušaju ovu našu emisiju.

Dobitnik je priznanja “Desanka Maksimović“ a kako kaže bio je Desankino miljenče. Priča nam i divne anegdote iz svojih susreta sa našom divnom pjesnikinjom i kaže da je Desanka čsto tražila da joj izrecituje svoju pjesmu o majci.

Ta toplina i ljubav koju nosi iz rodne kuće, pomogla mu je da sačuva dijete u sebi.

Odalović kaže da je pratio i bolovao svu tragediju svog crnogorskog naroda. “Litije su mitologija. Planeta nije imala takav vid nacionalnog stasavanja zahvaljujući našem Mitropolitu Amfilohiju“- kaže Odalović poželjevši što brže ozdravljenje našem Mitropolitu.