Косметска кандила

 Косметска кандила: Пета воштаница мати Февронији

Име: 28.11.2020 br. 65 KOSMETSKA KANDILA Vostanica Mati Fevroniji; Опис: Пета воштаница мати Февронији Тип: audio/mpeg

Блаженопочивпи Митрополит Амфилохије: “Мати Февронија једна од најдивнијих невјеста Христових у нашем роду у овом злом и смутном вијеку и времену“

19. новембра 2020. године навршило се пет година од упокојења блаженопочивше Игуманије Пећке Патријаршије мати Февроније.

Mitropolit I Mati FevronijaКао своју воштаницу у спомен на пету годишњицу упокојења наше драге блаженопочивше мати Февроније емисију ,,Косметска кандила“ посветили смо кандилу вјере Српске Православне Цркве на распетом Косову – мати Февронији.

Ни један наредни одлазак у Пећку Патријаршију, без њеног присуства тамо, неће бити исти. Њеним упокојењем наш народ је добио још једну заступницу пред Престолом Божјим.

На монашењу сестре Наде, којој је дао монашко име Февронија у манастиру Бешка на Скадарском језеру блаженог посмена Митрополит Амфилохије је рекао да је мати Февронија нова дивна подвижница рода нашега.

Једна од најдивнијих подвижница рода нашега, то можемо казати овдје не би то рекли пред њом јер би се она наљутила у свом бескрајном смирењу и христољубљу. Али овдје можемо да кажемо да је мати Февронија једна од најдивнијих невјеста Христових у нашем роду у овом злом и смутном вијеку и времену“- казао је тада блаженопочивпи Митрополит Амфилохије.

У емисији доносимо и дијелове бесједа блаженопочившег Патријарха Иринеја на опијелу мати Февронији и Митрополита Амфилхија на последњој литургији коју је служио, за живота мати Февроније, у Пећкој Патријаршији и када јој је последњи пут честитао славу.

Аутор емисије Слободанка Грдинић.