Лучић

Кривична пријава против оца Милоша Лучића

Коришћење мјера НКТ-а против Цркве се наставља. Због јучерашње Свете литургије у цркви Светог пророка Илије на Царинама на Кучком Кому, којом је началствовао Митрополит Амфилохије, кривичну пријаву је добио је свештеник Милош Лучић, парох кучко-братоножићки.

Кривична пријава је донесена и против грађанина Стефана Ивановића, ради ”истицања застава друге државе током јавног окупљања”, како се наводи у саопштењу УП.

Подсјећамо да је Митрополит Амфилохије јуче на Царинама одговорио на оптужбе поводом истицања тробојки, ријечима “Ова застава која је данас овдје истакнута је застава Француске револуције, као што знате. Ја не поштујем ни једну револуцију, јер је свака револуција братоубилаштво. А неке од њих су и богоубилаштво, као она стаљинистичка и титоистичка. Оне су братоубилачке и богоубилачке. Али ова застава, она је символ хришћанских идеала – слободе, братства и заједништва. Ко је данас против тога у Црној Гори – проклето му било све што радио. Ово је Црна Гора Николе Петровића, градитеља овога светога храма.”

Тијана Лекић