Lučić

Krivična prijava protiv oca Miloša Lučića

Korišćenje mjera NKT-a protiv Crkve se nastavlja. Zbog jučerašnje Svete liturgije u crkvi Svetog proroka Ilije na Carinama na Kučkom Komu, kojom je načalstvovao Mitropolit Amfilohije, krivičnu prijavu je dobio je sveštenik Miloš Lučić, paroh kučko-bratonožićki.

Krivična prijava je donesena i protiv građanina Stefana Ivanovića, radi ”isticanja zastava druge države tokom javnog okupljanja”, kako se navodi u saopštenju UP.

Podsjećamo da je Mitropolit Amfilohije juče na Carinama odgovorio na optužbe povodom isticanja trobojki, riječima “Ova zastava koja je danas ovdje istaknuta je zastava Francuske revolucije, kao što znate. Ja ne poštujem ni jednu revoluciju, jer je svaka revolucija bratoubilaštvo. A neke od njih su i bogoubilaštvo, kao ona staljinistička i titoistička. One su bratoubilačke i bogoubilačke. Ali ova zastava, ona je simvol hrišćanskih ideala – slobode, bratstva i zajedništva. Ko je danas protiv toga u Crnoj Gori – prokleto mu bilo sve što radio. Ovo je Crna Gora Nikole Petrovića, graditelja ovoga svetoga hrama.”

Tijana Lekić