Otac Branko Vujacic

Liturgija u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici

Ime: 04.11.2018 Otac Branko Vujacic Podgorica; Opis: Liturgija u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici Tip: audio/mpeg

U nedjelju 23. po Pedesetnici, odslužena je Liturgija u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici kojom je načalstvovao protojerej Branko Vujačić. Sasluživali su protojereji – stavrofori: Dragan Mitrović i Dalibor Milaković, protojerej Mirčeta Šljivančanin, kao i protođakon Vladimir Jaramaz i đakon Leka Vujisić.

SabraPodgoricanom vjernom narodu obratio se načalstvujući protojerej Branko Vujačić.

Otac Branko je na kraju svog obraćanja  najavio i događaje koji  će dodatno obogatiti duhovni ciklus dešavanja u okviru Sabornog hrama u Podgorici u naredna dva dana.

Podsjetio je da će večeras, 4. novembra u kripti Sabornog hrama protojerej-stavrofor Miloš Vesin iz SAD – paroh južnočikaški i profesor na Bogoslovskom fakultetu SPC u Libertivilu održati u 19 časova predavanje na temu : “Pravoslavlje vjera radosti i radost vjere“ .

Takođe, sjutra, 5. novembra na praznik Svetog Apostola Jakova – brata Gospodnjeg i prvog Episkopa grada Jerusalima, Jakovljevu Liturgiju sa sveštenstvom i vjernim narodom služiće Njegovo Preosveštenstvo Episkop buenosaireski i južno-central Američki g. Kirilo sa početkom u 8 časova.