Cetinjski manastir

Sedište crnogorskih mitropolita u poslednjih 500 godina. U manastirskom hramu Roždestva Presvete Bogorodice čuvaju se mošti Svetog Petra Cetinjskog, ruka Svetog Jovana Krstitelja, Čestica Časnog Krsta Gospodnjeg.

MCP: Odgovorno ćemo se postaviti prema daljoj zdravstvenoj situaciji u Crnoj Gori

Saopštenje za javnost

Cetinje, 12. mart 2020.

Povodom dilema koje su se u javnosti pojavile zbog širenja bolesti Covid-19 izazvane virusom SARS-Cov-2, poznatijeg kao korona virus, obavještavamo sve vjerne i zainteresovanu javnost da će se Crkva, u skladu sa hrišćanskom vjerom i predanjem, odgovorno postaviti prema daljoj zdravstvenoj situaciji u Crnoj Gori i preporukama stručnih zdravstvenih organa.

U molitvama i usrdnim moljenjima (litijama) koje se redovno organizuju povodom virusa i epidemije bezakonja koja nas je snašla ugrožavajući naše vjerske i građanske slobode, pridružićemo u narednom periodu i molitve protiv stvarne zdravstvene prijetnje za građane Crne Gore i cijelog svijeta – tzv. korona virusa.

Molićemo se Bogu, iscjelitelju svake bolesti i nemoći, da se kadom tamjana i molitvom sveštenstva i vjernih odagna ova obostrana pošast od Crne Gore i za ozdravljenje svih oboljelih u svijetu.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske