Orthphoto Awards

Међународни фото конкурс “OrthPhoto Awards”

Фото портал Orthphoto.net организује ново међународно фото такмичење под називом “OrthPhoto Awards”. Фото конкурс, који је отворен за све професионалне, ако и фотографе аматере, пружа прилику да се путем визуелне слике комуницира и са широм публиком подели лепота Православне цркве и култура њених људи.

На конкурсу ће бити прихваћене фотографије пристигле до 2. јула у четири категорије: „Места“, „Репортажа“, „Људи“, „Детаљи“, као и пријаве у три посебне категорије: „Из архиве”, „Приче”, „COVID-19″. Учесници могу да предају до три фотографије по категорији, а серија од 5 до 10 фотографија биће прихваћена за посебну категорију „Приче“. Такође ће бити организовано и посебно такмичење за младе фотографе.

OrthoPhoto Awards није само такмичење које представља рад професионалних фотографа и фотографа аматера, већ је и место на којем се надамо да ће православни верници из целог света моћи да поделе своју културу и веру у Исуса Христа“, рекао је Александер Василук, председник ОrthNet-а, власник ОrthPhoto.net. „Током протекле године сви смо искусили изолацију за коју нисмо мислили да је могућа у нашем све више међусобно повезаном свету. Надамо се да ће  Orthphoto Awards бити мали лек за ту изолацију.“

Конкурс ће оцењивати међународни жири и биће додељене награде за најбољу фотографију у свакој категорији. Најбоље фотографије и оне које добију награде биће представљене на изложби и објављене у албуму под називом „Боје православља“ који ће уредити и штампати Одељење за издаваштво Пољске цркве. Додела награда, заједно са радионицом о фотографији, планирана је за август у Пољској.

За више информација или за учешће у такмичењу посетите www.awards.orthphoto.net. или контактирајте организаторе на info@orthphoto.net, а информације о спонзорству и могућностима за партнерство на alik@orthphoto.net.

——

OrthPhoto је међународна заједница професионалних фотографа и фотографа аматера заинтересованих за представљање православне вере и културе путем њихових фотографија.

OrthPhoto је веб портал који постоји на 11 различитих језика, има преко 100.000 фотографија из преко 80 земаља, са преко 5.000 појединачних корисника. OrthPhoto је основан 2004. године и подржава га волонтерски међународни уреднички тим.

OrthPhoto је коиздавач 9 фото-албума и организовао је неколико изложби у преко 15 земаља.

www.orthphoto.met
https://www.facebook.com/OrthPhoto
https://www.instagram.com/orthphoto/