Митрополит фото

Мирко Ћурић, градоначелник Општине Требиње: Херцеговина тугује за митрополитом Амфилохијем

Име: 01.11.2020 Mirko Curic; Опис: Херцеговина тугује за митрополитом Амфилохијем Тип: audio/mpeg

Ми смо данас прогласили Дан жалости у граду Требињу. Јуче смо отворили књигу жалости, такође. Велики број Требињаца сигурно би данас био овдје, међутим, ситуација је таква каква је. Ми смо ту, један народ и управо је оно што се дешавало у претходном периоду, желим да истакнем да је, управо, Митрополит Амфилохије био неко ко је сигурно доста значио за православље, али, исто тако, како кажу: Благо оном ко довијек живи, имао се рашта и родити, тако да уздамо се у то да ће у наредном периоду, слава Богу, да буде уз нас, да буде уз православни народ, управо у овим тешким тренуцима, у овим тешким временима.“ Казао је градоначелник града Требиња Мирко Ћурић.

Он је за блаженопочившег митрополита Амфилохија казао да је то човјек који је, сигурно, доста допринио да будемо заједно, да будемо сложни.

Надам се, у наредном периоду, оно што је веома битно, јесте то да треба да будемо заједно, да будемо сложни и, управо да нас он из Царства небеског подржава, у шта не сумњам. Тако да, уз Светог Василија, Слава му и милост, уз Светог Петра Цетињског, који је прослављен јуче, надам се, да ће Митрополит Амфилохије да буде уз све нас и биће нам подршка.

Вјерујте, Херцеговина тугује, тугује али, исто тако, је и поносна што смо га имали за Митрополита, што смо у претходном периоду, нарочито, последњих неколико мјесеци, имали огромну подршку, знате и сами да је и Требиње и цијела Херцеговина и Република Српска кроз литије, кроз подршку показала шта мисли и да смо доказали да смо један народ. Ево, и данас, видите, без обзира на пандемију, без обзира на све, огроман број људи пристиже. Огроман број људи се јавио из Требиња, из Херцеговине, из Републике Српске што ће доћи овдје тако да ето, желио бих да поручим да је Херцеговина и Република Српска уз Црну Гору и уз Србију, ми смо један народ.“ Казао је Мирко Ћурић.