Mitropolit

Mitropolit Amfilohije: Neće dati Bog da se nastavi rušenje svetinja

Ime: 21.06.2020 Mitropolit besjeda Nemanjin grad; Opis: Mitropolit Amfilohije bogoslužio u manastiru Svetog Siomeona Mirotočivog u Podgorici Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je jutros sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u manastiru prepodobnog Simeona Mirotočivog na Nemanjinom gradu u Podgorici.

U liturgijskoj propovijedi nakon čitanja Jevanđelja Vladika je, govoreći o nedavnom rušenju konaka  manastira Svetog Vasilija Ostroškog na Briskoj godi kod Ulcinja,rekao da prisustvujemo nastavku rušenja svetinja koje su kroz istoriju rušili okupatori.

“Ne bi smjelo da se nastavi to rušenje, neće dati Bog. Ovdje je Crkva Božja kroz vjekove, ona obnavlja neprekidno, obnavlja ljudske duše, preporađa pamćenjem na Isusa Hrista, Sina Božijega”, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Vladika je rekao da je u ulcinjskom kraju sagrađeno preko 5000 velikih zgrada, hotela, među kojima i hoteli kriminalaca – bez ikakvih dozvola.

“Desetine džamija je podignuto. I neka je podignuto. Bolje je graditi, nego li rušiti. Međutim, jedino što se ruši jesu crkvene zgrade. Prosto je to nevjerovatna priča”, rekao je Mitropolit Amfilohije.

Radosav Rajo Vojinović

Foto: Jovan D. Radović