Sretenje

Митрополит Амфилохије на Сретење Господње богослужио у Цетињском манастиру

Име: 15.02.2015 Mitropolit Sretenje Cetinje; Опис: Митрополит Амфилохије на Сретење Господње богослужио у Цетињском манастиру Тип: audio/mpeg

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије данас, на празник Сретење Господње, служио је са свештенством Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру.

У архипастирском слову Високопреосвећени је казао да нема веће среће од сусрета са живим и вјечним Богом и да је тај свети велики дан чекао и Симеон Богопримац јер му је Дух Свети казао да ће га удостојити сусрета са Месијом – Спаситељем. Сретење са Дјететом младенцем, кога су донијели у јерусалимски храм да се на Њему испуни закон Мојсијев, чекала је и пророчица, старица Ана Фануилова. Да би се испунио закон, који је сам Законодавац прво испунио да би и друге научио како требају да испуњавају закон, Господ се обрезао. Пресвета Дјева је била у храму ради чишћење, иако јој то није било потребно и Захарије, отац Јована Крститеља, који је био у храму, увео је Пресвету Дјеву на мјесто где стоје дјевојке.

Галерија фотографија-линк