Sretenje

Mitropolit Amfilohije na Sretenje Gospodnje bogoslužio u Cetinjskom manastiru

Ime: 15.02.2015 Mitropolit Sretenje Cetinje; Opis: Mitropolit Amfilohije na Sretenje Gospodnje bogoslužio u Cetinjskom manastiru Tip: audio/mpeg

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije danas, na praznik Sretenje Gospodnje, služio je sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru.

U arhipastirskom slovu Visokopreosvećeni je kazao da nema veće sreće od susreta sa živim i vječnim Bogom i da je taj sveti veliki dan čekao i Simeon Bogoprimac jer mu je Duh Sveti kazao da će ga udostojiti susreta sa Mesijom – Spasiteljem. Sretenje sa Djetetom mladencem, koga su donijeli u jerusalimski hram da se na Njemu ispuni zakon Mojsijev, čekala je i proročica, starica Ana Fanuilova. Da bi se ispunio zakon, koji je sam Zakonodavac prvo ispunio da bi i druge naučio kako trebaju da ispunjavaju zakon, Gospod se obrezao. Presveta Djeva je bila u hramu radi čišćenje, iako joj to nije bilo potrebno i Zaharije, otac Jovana Krstitelja, koji je bio u hramu, uveo je Presvetu Djevu na mjesto gde stoje djevojke.

Galerija fotografija-link