Mitropolit

Mitropolit Amfilohije pušten na slobodu nakon šestočasovnog zadržavanja u CB Podgorica

Ime: 22. 06. 2020 Mitropolit pusten iz pritvora; Opis: "22. 06. 2020_Mitropolit_pusten iz pritvora". Tip: audio/mpeg

Advokati Šoć i Milonjić: “Neprofesionalno i nekorektno ponašanje tužica“

Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, nakon saslušanja koje je u CB u Podgorici trajalo punih šest sati, konačno je pušten na slobodu.

AdvokatiPred podgoričkim Centrom bezbjednosti izjave novinarima dali su advokati Dragan Šoć i Božidar Milonjić.

Advokat Milonjić kaže da je Mitropolitovo saslušanje trajalo previše dugo. Mitropolit je do poslednjeg minuta bio u Centru bezbjednosti gdje je dao odgovore na sva pitanja. Postupanje državnog tužioca Nikole Boričića iz Podgorice bilo je neprofesionalno i nekorektno. Tužilac je pokazao svoju slabost ovakvim svojim postupanjem.

Advokat Dragan Šoć kaže da je ovo jedan od kontinuiranih poteza šikane sveštenstva Pravosoavne Crkve u Crnoj Gori prije svega Mitropolita Amfilohija i sveštenika.
,,Vlast očigledno želi da vrši permanentni pritisak i u tom pravcu se ne libi da preduzima mjere koje su nedostojne. Privoditi sveštenike a posebno Mitropollita i izlagati ga ovakvim šikanama, s obzirom na njegove godine, i to bez ikakvog razloga mnogo je više nego neprofesionalno ponašanje. I strana i domaća javnost treba da zna da je ovdje u pitanju pokazivanje sile na jedan neprimjeren način. Vlast je samo izgubila na svom autoritetu i ugledu“-kaže advokat Šoć.

Mitropolit CB Podgorica

Mitropolit Amfilohije je dao izjavu i nakon izjašnjavanja tužioca posle šest sati pušten na slobodu. Mitropolita je ispred Centra bezbjednosti, dočekalo okupljeno sveštenstvo i vjerni narod koji su morali da se podijele u manje grupe, jer nije dozvoljeno skupljanje preko 20 ljudi ispred policije, kako su danas nešto ranije naredili.

Podsjećamo da je Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju jutros uručen poziv da se javi u podgoričku policiju zbog sinošnje litije u Podgorici. U pozivu je pisalo da je potrebno od njega prikupiti obavještenja u svojstvu građanina.

Mitropolit je sa advokatima ušao u zgradu podgoričke policije oko 11 časova.