Митрополит

Митрополит Амфилохије пуштен на слободу након шесточасовног задржавања у ЦБ Подгорица

Име: 22. 06. 2020 Mitropolit pusten iz pritvora; Опис: "22. 06. 2020_Mitropolit_pusten iz pritvora". Тип: audio/mpeg

Адвокати Шоћ и Милоњић: “Непрофесионално и некоректно понашање тужица“

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, након саслушања које је у ЦБ у Подгорици трајало пуних шест сати, коначно је пуштен на слободу.

АдвокатиПред подгоричким Центром безбједности изјаве новинарима дали су адвокати Драган Шоћ и Божидар Милоњић.

Адвокат Милоњић каже да је Митрополитово саслушање трајало превише дуго. Митрополит је до последњег минута био у Центру безбједности гдје је дао одговоре на сва питања. Поступање државног тужиоца Николе Боричића из Подгорице било је непрофесионално и некоректно. Тужилац је показао своју слабост оваквим својим поступањем.

Адвокат Драган Шоћ каже да је ово један од континуираних потеза шикане свештенства Правосоавне Цркве у Црној Гори прије свега Митрополита Амфилохија и свештеника.
,,Власт очигледно жели да врши перманентни притисак и у том правцу се не либи да предузима мјере које су недостојне. Приводити свештенике а посебно Митрополлита и излагати га оваквим шиканама, с обзиром на његове године, и то без икаквог разлога много је више него непрофесионално понашање. И страна и домаћа јавност треба да зна да је овдје у питању показивање силе на један непримјерен начин. Власт је само изгубила на свом ауторитету и угледу“-каже адвокат Шоћ.

Митрополит ЦБ Подгорица

Митрополит Амфилохије је дао изјаву и након изјашњавања тужиоца после шест сати пуштен на слободу. Митрополита је испред Центра безбједности, дочекало окупљено свештенство и вјерни народ који су морали да се подијеле у мање групе, јер није дозвољено скупљање преко 20 људи испред полиције, како су данас нешто раније наредили.

Подсјећамо да је Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију јутрос уручен позив да се јави у подгоричку полицију због синошње литије у Подгорици. У позиву је писало да је потребно од њега прикупити обавјештења у својству грађанина.

Митрополит је са адвокатима ушао у зграду подгоричке полиције око 11 часова.