Bogorodica

Молитва Пресветој Богородици

Име: Molitva Presvetoj Bogorodici -AEM; Опис: Молитва Пресветој Богородици Тип: audio/mpeg

Молитва Пресветој Богородици

 

О, Пресвета Госпођо Владарко Богородице!

Ти си узвишенија од свих Анђела и Арханђела, и драгоцјенија од свеколике творевине;

Ти си помоћница онима којима је неправда учињена;

Ти си нада безнадежнима;

Ти си заступница убогих, утјеха ожалошћених, хранитељка гладних, одјећа нагих, исцјељење болних, спасење грешних;

Ти си помоћ и заштита свих хришћана!

О, свемилостива Госпођо, Дјево Богородице Владатељко, милошћу Својом спаси и помилуј благовјерни православни род наш.

Спаси, Госпођо, и помилуј слуге Твоје: преосвећене митрополите, архиепископе и епископе, и сав свештенички и монашки чин; и благоверне чланове управе, и војеначалнике, градоначалнике и христољубиву војску, и све православне хришћане; заштити их чесном ризом Својом; и умоли, Госпођо, Христа Бога нашег, који се из Тебе оваплотио без сјемена, да нас Својом вишњом силом наоружа против невидљивих и видљивих непријатеља наших.

О, свемилостива Госпођо, Владарко Богородице, подигни нас из дубине греховне, и избави нас од глади, погибије, земљотреса и потопа, од огња и мача, од најезде туђинаца и међусобног рата, и од нападаја вражијег, и од шкодљивих вјетрова, и од смртоносне ране, и од свакога зла.

Подај, Госпођо, мир и здравље слугама Твојим, свима православним хришћанима, и просвети им ум и очи срца на спасење; и удостоји нас, грешне слуге Твоје, Царства Сина Твога, Христа Бога нашег.

Јер је моћ Његова благословена и свепрослављена, са беспочетним Оцем Његовим, и са пресветим и благим и животворним Духом Његовим, сада и увјек и у вјекове вјекова. Амин.