Bogorodica

Molitva Presvetoj Bogorodici

Ime: Molitva Presvetoj Bogorodici -AEM; Opis: Molitva Presvetoj Bogorodici Tip: audio/mpeg

Molitva Presvetoj Bogorodici

 

O, Presveta Gospođo Vladarko Bogorodice!

Ti si uzvišenija od svih Anđela i Arhanđela, i dragocjenija od svekolike tvorevine;

Ti si pomoćnica onima kojima je nepravda učinjena;

Ti si nada beznadežnima;

Ti si zastupnica ubogih, utjeha ožalošćenih, hraniteljka gladnih, odjeća nagih, iscjeljenje bolnih, spasenje grešnih;

Ti si pomoć i zaštita svih hrišćana!

O, svemilostiva Gospođo, Djevo Bogorodice Vladateljko, milošću Svojom spasi i pomiluj blagovjerni pravoslavni rod naš.

Spasi, Gospođo, i pomiluj sluge Tvoje: preosvećene mitropolite, arhiepiskope i episkope, i sav sveštenički i monaški čin; i blagoverne članove uprave, i vojenačalnike, gradonačalnike i hristoljubivu vojsku, i sve pravoslavne hrišćane; zaštiti ih česnom rizom Svojom; i umoli, Gospođo, Hrista Boga našeg, koji se iz Tebe ovaplotio bez sjemena, da nas Svojom višnjom silom naoruža protiv nevidljivih i vidljivih neprijatelja naših.

O, svemilostiva Gospođo, Vladarko Bogorodice, podigni nas iz dubine grehovne, i izbavi nas od gladi, pogibije, zemljotresa i potopa, od ognja i mača, od najezde tuđinaca i međusobnog rata, i od napadaja vražijeg, i od škodljivih vjetrova, i od smrtonosne rane, i od svakoga zla.

Podaj, Gospođo, mir i zdravlje slugama Tvojim, svima pravoslavnim hrišćanima, i prosveti im um i oči srca na spasenje; i udostoji nas, grešne sluge Tvoje, Carstva Sina Tvoga, Hrista Boga našeg.

Jer je moć Njegova blagoslovena i sveproslavljena, sa bespočetnim Ocem Njegovim, i sa presvetim i blagim i životvornim Duhom Njegovim, sada i uvjek i u vjekove vjekova. Amin.