Митрополит Цетиње

Митрополит Амфилохије: Нека Господ загрли и цјелива нашу дјецу, да буде благословена нова школска година

Име: 01.10.2020 Mitropolit besjeda Cetinjski manastir; Опис: Нека Господ загрли и цјелива нашу дјецу, да буде благословена нова школска година Тип: audio/mpeg

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије салужио је јутрос са свештенством у Цетињском манастиру Свету архијерејску литургију са призивом Светог Духа поводом почетка нове школске године у Богословији Светоиг Петра Цетињског.

У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Владика је рекао да безазлена дјеца иду за Господом и слушају глас Његов.

“Почетак је школске године, наша дјеца су дошла овдје да уче науку Божју, и они који су раније били и ново покољење. Управо ту и такву дјецу је загрлио Господ и примио их и благословио их. Зато што дјеца умију да се приближе Господу, да их Господ цјелива”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Митрополит Амфилохије се помолио да Господ загрли и цјелива и ђаке Богословије Светог Петра Цетињског.

“И да од Њега задобијете знање и мудрост, од Њега који је вјечна мудрост, вјечно знање – од Господа који је дошао међу нас и уселио се у нас пун благодати и истине. И зато, нека би Бог благословио да и ова школска година, и вама и свој дјеци у Црној Гори и шире – буде благословена. Да Бог умножи свако изобиље, сваку мудрост и знање”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Раедосав Рајо Војиновић

Фото: Јован Д. Радовић