Mitropolit Cetinje

Mitropolit Amfilohije: Neka Gospod zagrli i cjeliva našu djecu, da bude blagoslovena nova školska godina

Ime: 01.10.2020 Mitropolit besjeda Cetinjski manastir; Opis: Neka Gospod zagrli i cjeliva našu djecu, da bude blagoslovena nova školska godina Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije salužio je jutros sa sveštenstvom u Cetinjskom manastiru Svetu arhijerejsku liturgiju sa prizivom Svetog Duha povodom početka nove školske godine u Bogosloviji Svetoig Petra Cetinjskog.

U liturgijskoj besjedi nakon čitanja Jevanđelja Vladika je rekao da bezazlena djeca idu za Gospodom i slušaju glas Njegov.

“Početak je školske godine, naša djeca su došla ovdje da uče nauku Božju, i oni koji su ranije bili i novo pokoljenje. Upravo tu i takvu djecu je zagrlio Gospod i primio ih i blagoslovio ih. Zato što djeca umiju da se približe Gospodu, da ih Gospod cjeliva”, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit Amfilohije se pomolio da Gospod zagrli i cjeliva i đake Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog.

“I da od Njega zadobijete znanje i mudrost, od Njega koji je vječna mudrost, vječno znanje – od Gospoda koji je došao među nas i uselio se u nas pun blagodati i istine. I zato, neka bi Bog blagoslovio da i ova školska godina, i vama i svoj djeci u Crnoj Gori i šire – bude blagoslovena. Da Bog umnoži svako izobilje, svaku mudrost i znanje”, zaključio je Mitropolit Amfilohije.

Raedosav Rajo Vojinović

Foto: Jovan D. Radović