Mitropolit Ostrog

Mitropolit Amfilohije: Sadašnja nevolja da u nama probudi ljubav prema Bogu i svakom ljudskom biću

Ime: 28.03.2020 Mitropolit besjeda manastir Ostrog; Opis: Sadašnja nevolja da u nama probudi ljubav prema Bogu i svakom ljudskom biću Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski i iguman ostroški g. Amfilohije služio je jutros u crkvi Svete Trojice u Donjem manastiru Ostrogu Svetu arhijerejsku liturgiju.

Nakon liturgije, kojoj zbog epidemije virusa korona nije prisustvovao vjerni narod, Vladika je rekao da Sveta služba Božija izvire iz Hristove tajne večere.

“To je služba Božija u kojoj se podsjećamo na sve ono što se dogodilo od nastanka svijeta. Podsjećamo se na stvaranje svijeta i čovjeka, i Božje tvorevine, podsjećamo se na Adama i Evu, naše praoce i njihovo izgnanje iz raja, ali i na obećanje njima da će doći Sin Božji, koji će biti spasitelj svijeta, od roda Evinoga. I tako redom, kroz vjekove”, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit Amfilohije je na kraju pročitao molitvu Patrijarha rumunskog Danila protiv virusa korona koji hara čitavim svijetom.