Здравко Кривокапић

Здравко Кривокапић: Митрополит Амфилохије је препородио духовно биће Црне Горе

Име: 31.10.2020 Zdravko Krivokapic Intervju; Опис: Митрополит Амфилохије је препородио духовно биће Црне Горе Тип: audio/mpeg

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе казао је вечерас да осјећа бол која је природна и људска али у исту руку и радост што је познавао једног великана какав је био блаженопочивши митрополит Амфилохије:

„Ако бисмо гледали историјски то је сигурно трећа личност која је од светог Петра цетињског обиљежила Црну Гору. Оно што је митрополит радио је Небеско дјело. Он је дошао као Божији изасланик у Црну Гору и духовно је препородио.“ казао је г.Кривокапић.

Он је додао да је митрополит исказивао љубав према свакоме јер је свједочио љубав Господњу која нема границе и нас је стално учио да у човјеку гледамо биће Господње и да, кад тако будемо гледали нећемо погријешити:

„Његов пут је пут читавог Хришћанства. То је пут од распећа до васкрсења. И тај почетак је управо распеће које је доживио у својој најмилијој родној Црној Гори али је успио то да преокрене у васкрсење не само кроз саборни храм Христовог васкрсења већ васкрсавајући сваку душу појединачно и приводећи је да иде према ономе што је најважније а то је пут спасења“.

Здравко Кривокапић је истакао као бивши професор богословије на Цетињу колико је блаженопочивши митрополит волио Цетиње које је посматрао као трон светог Петра цетињског чији је био достојни наследник:

„Он је био свједочанство Црне Горе и зато сваки грађанин, без обзира како је до сада осјећао, осјетио је да је отишао човјек послије кога је наступила једна празнина коју ћемо морати да надграђујемо да би сви имали оно што нам је он пружао а то је невјероватну бригу и молитву. Он је непрестано био у молитви поготово сада када је Црна Гора дочекала слободу 30.августа, слободу за коју је он био посебно везан као највећи дар од Бога. Потребно је истаћи да је до последњег тренутка митрополит Амфилохије живио за то да се та слобода надгради, учини бољом и квалитетнијом како би ослобођени грађани продисали пуним плућима а тада би и духовно биће Црне Горе било онакво какво је он желио“ рекао је на крају интервјуа Здравко Кривокапић, мандатар за састав нове Владе Црне Горе.