Dsc 3238

Митрополит Амфилохије служио опело др Драгославу М. Лакићевићу

Име: 18. 06.2019 Mitropolit sahrana savina; Опис: Митрополит Амфилохије служио опело др Драгославу М. Лакићевићу Тип: audio/mpeg

На гробљу у манастиру Савине данас су уз војне почасти сахрањени земни остаци др Драгослава М. Лакићевића (1936 – 2019), пуковника у пензији, војног хирурга из Херцег Новог који се упокојио у суботу, 15. јуна.

Опело је у манастиру Савине служио Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са свештенством. У току опела, Високопреосвећени је, тумачећи ријечи Светога јеванђеља, казао да данас испраћамо једног од оних који су чинили добро у овом земаљском животу и да изражавамо своју дубоку наду и вјеру да ће он задобити живот вјечни и да ће устати у васкрсење живота.

Наш Драгослав кренуо је на овај пут, који је пут свију нас, неко крене прије, неко касније, али нема човјека на земљи који неће кренути овим путем. И у овом последњем земаљском дану огледа се сав људски и човјеков живот. Све оно што је био од рођења од матере своје до свога упокојења и све оно што је радио, све се сабира у један тренутак и стоји и пред нама и пред вјечним Божанским Промислом и Судом.“

Др Драгослав Бато Лакићевић, рођен у Ђаковици, био је дугогодишњи начелник Хирургије Војне болнице Мељине. За професионални и предани рад и допринос развоју друштва и заједнице одликован је са више ордења и друштвених признања: Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом за народ са сребрним зрацима, Орденом Народне армије са сребрном звјездом, Орденом за војне заслуге са златним мачевима и Орденом рада са златним вјенцем и многим другим војним и цивилним признањима.