Dsc 3238

Mitropolit Amfilohije služio opelo dr Dragoslavu M. Lakićeviću

Ime: 18. 06.2019 Mitropolit sahrana savina; Opis: Mitropolit Amfilohije služio opelo dr Dragoslavu M. Lakićeviću Tip: audio/mpeg

Na groblju u manastiru Savine danas su uz vojne počasti sahranjeni zemni ostaci dr Dragoslava M. Lakićevića (1936 – 2019), pukovnika u penziji, vojnog hirurga iz Herceg Novog koji se upokojio u subotu, 15. juna.

Opelo je u manastiru Savine služio Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije sa sveštenstvom. U toku opela, Visokopreosvećeni je, tumačeći riječi Svetoga jevanđelja, kazao da danas ispraćamo jednog od onih koji su činili dobro u ovom zemaljskom životu i da izražavamo svoju duboku nadu i vjeru da će on zadobiti život vječni i da će ustati u vaskrsenje života.

Naš Dragoslav krenuo je na ovaj put, koji je put sviju nas, neko krene prije, neko kasnije, ali nema čovjeka na zemlji koji neće krenuti ovim putem. I u ovom poslednjem zemaljskom danu ogleda se sav ljudski i čovjekov život. Sve ono što je bio od rođenja od matere svoje do svoga upokojenja i sve ono što je radio, sve se sabira u jedan trenutak i stoji i pred nama i pred vječnim Božanskim Promislom i Sudom.“

Dr Dragoslav Bato Lakićević, rođen u Đakovici, bio je dugogodišnji načelnik Hirurgije Vojne bolnice Meljine. Za profesionalni i predani rad i doprinos razvoju društva i zajednice odlikovan je sa više ordenja i društvenih priznanja: Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom za narod sa srebrnim zracima, Ordenom Narodne armije sa srebrnom zvjezdom, Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima i Ordenom rada sa zlatnim vjencem i mnogim drugim vojnim i civilnim priznanjima.