Хор Свети Јевстатије Превлачки

Одржан двадесети божићни концерт хора Свети Јевстатије Превлачки из Будве

Поводом празника Рождества Господа Исуса Христа, хор Свети Јевстатије Превлачки из Будве, приредио је традиционални божићни концерт за будване.

Овогодишњи, двадедети по реду божићни концерт одржан је у петак 5. јануара 2018. године у Модерној галерији у Старом Граду Будва.

Многобројној публици и гостима, хор се ове године представио са разноврсним композицијама из богатог репертоара духовне, традиционалне и етно музике. На програму су се нашле божићне, литургијске и духовне пјесме, као и народне пјесме из Црне Горе, Приморја, са Косова и Метохије, Западне и Источне Србије.

Божићни концерт отворен је тропаром Божића, а потом је све присутне поздравио протојереј Борис Радовић, архијерејски намјесник будвански и старешина цркве Пресвете Тројице у Старом Граду Будви.

Овогодишњем божићном концерту присуствовао је Предсједник скупштине Општине Будва г. Ђорђе Вујовић са супругом, свештенство архијерејског намјесништва будванског и архијерејског намјесништва барског, професори Цетињске богословије и бројни вјерни народ Будве.

После одржаног божићног концерта хора, о. Борис је заблагодарио члановима хора и диригенту Данијели Николић, који су са љубављу припремили величанствени божићни концерт, уједно им честитајућу и мали јубилеј поводом одржаног двадесетог божићног концерта.

 

Александар Вујовић