Hor Sveti Jevstatije Prevlački

Održan dvadeseti božićni koncert hora Sveti Jevstatije Prevlački iz Budve

Povodom praznika Roždestva Gospoda Isusa Hrista, hor Sveti Jevstatije Prevlački iz Budve, priredio je tradicionalni božićni koncert za budvane.

Ovogodišnji, dvadedeti po redu božićni koncert održan je u petak 5. januara 2018. godine u Modernoj galeriji u Starom Gradu Budva.

Mnogobrojnoj publici i gostima, hor se ove godine predstavio sa raznovrsnim kompozicijama iz bogatog repertoara duhovne, tradicionalne i etno muzike. Na programu su se našle božićne, liturgijske i duhovne pjesme, kao i narodne pjesme iz Crne Gore, Primorja, sa Kosova i Metohije, Zapadne i Istočne Srbije.

Božićni koncert otvoren je troparom Božića, a potom je sve prisutne pozdravio protojerej Boris Radović, arhijerejski namjesnik budvanski i starešina crkve Presvete Trojice u Starom Gradu Budvi.

Ovogodišnjem božićnom koncertu prisustvovao je Predsjednik skupštine Opštine Budva g. Đorđe Vujović sa suprugom, sveštenstvo arhijerejskog namjesništva budvanskog i arhijerejskog namjesništva barskog, profesori Cetinjske bogoslovije i brojni vjerni narod Budve.

Posle održanog božićnog koncerta hora, o. Boris je zablagodario članovima hora i dirigentu Danijeli Nikolić, koji su sa ljubavlju pripremili veličanstveni božićni koncert, ujedno im čestitajuću i mali jubilej povodom održanog dvadesetog božićnog koncerta.

 

Aleksandar Vujović