Mitropolit

Митрополит Амфилохије у Пиперима: Послије дивље приватизације остало само још отимање светиња

Име: 27. 07. 2020. MITROPOLIT CELIJA PIPERSKA; Опис: "27. 07. 2020. MITROPOLIT CELIJA PIPERSKA". Тип: audio/mpeg

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско–приморски г. Амфилохије оцијенио је да је код нас данас вријеме нових гонитеља Цркве и отимача светиња Божјих, наследника проклетога цара Дукљанина, који је испунио календар бројним именима светих мученика.

Митрополит Амфилохије је ово казао данас, 27. јула, у манастиру Ћелија пиперска код Подгорице, гдје је са свештенством служио Свету архијерејску литругију.

У својој бесједи владика је истакао да је властодршцима остало само још да отимају светиње Божје, након што су претходно опљачкали предузећа, народно добро које су сакупили њихови претходници на основу онога што су отели од Цркве Божје и народа, али који, благодарећи томе што су били криштени, нису само за себе присвајали, него су то давали и народу, створивши многобројна предузећа.

Њихови садашњи сљедбенице сва та предузећа су на дивљи начин приватизовали, претворили у своју имовину, опљачкавши то народно богатство у име сада неких нових идола, идеала лажних. У исто вријеме сада доносе законе да и ове светиње Божје, у које су уграђени сви наши преци на челу са Светим Стефаном Пиперским, приватизују, како кажу, национализују, да их присвоје наводно држави. Којој држави? То је власт која је себе поистовјетила са државом”, казао је владика, питајући се коме ће власт да да светиње и ко ће у њима да служи.

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско – приморски г. Амфилохије је на крају Литургије пререзао славски колач, честитајући празник.