Monasenje Resife

Монашење у Ресифеу (Бразил)

Име: 13.02.2019. MITROPOLIT MONASENJE PEDRA RESIFE; Опис: Монашење у Ресифеу (Бразил) Тип: audio/mpeg

Навечерје празника Три јерарха прослављен је у нарочитој радости у Манастиру Свете Тројице код Ресифеа у Бразилу. Његово високопроесвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије у чин мале схиме замонашио је овдашњег игумана, оца Педра, досадашњег расофорног монаха, а послушника овог манастира, брата Серафима обукао у првине ангелскога лика.

Чину примања мале схиме оца Педра је привео његов духовни отац Преосвећени владика буеносајрески и централно-јужноамерички г. Кирило.

Монашењу је претходила свечана вечерња служба коју је служио протојереј-ставрофор Обрен Јовановић.

На крају вечерње, Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије је казао је да је Господ благословио оца Педра да буде у у овом светом храму посвећеном Светој Тројици, да би и он сам постао храм Свете Тројице: Оца и Сина и Духа Светога:

Владика је казао да је велика његова мисија  у Бразилу, заједно са другим нашим православним оцима, нарочито преко манастира Свете Тројице јер се народ увијек сабирао још од апостолских времена око таквих обитељи. Подсјетио је и на три највећа учитеља Цркве Христове: Светог Василија Великог, Светог Григорија Богослова и Светог Јована Златоустог.

Галерија фотографија-линк