Opijelo Darku

На Фундини сахрањени земни остаци Дарка Вујошевића: Марко Миљанов добио још једнога духовног потомка

Име: 27.02.2019 Opijelo Darku Vujosevicu; Опис: Опијело Дарку Вујошевићу Тип: audio/mpeg

У Рашовићима – Фундини у Кучима данас су сахрањени земни остаци Дарка Вујошевића који је пострадао у недавној несрећи на Скадарском језеру, када се преврнуо чамац са вјерницима који су се враћали са Литургије у манастиру Врањина.

Опијело у сеоској цркви Вазнесења Господњег служио је Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије са многобројним свештенством Митрополије црногорско-приморске.

Владика Јоаникије је казао да је Дарко Вујошевић кратко поживио свој земаљски живот, али да га је испунио добрим дјелима.

Од Дарка Вујошевића се опростио и његов брат Веселин, који је заблагодарио свима коју су у протекле три недјеље били уз њихову породицу.

Посебно је заблагодарио рониоцима из Бијеле, специјалној јединици МУП-а Црне Горе, вартогасцима, Митрополији црногорско-приморској, Црквеној Општини Подгорица и мјештанима Врањине.

Несрећа у којој је пострадао Дарко Вујошевић догодила се 3 фебруара. Чамац, који је превозио вјернике се преврнуо, а таласи су на језерско дно повукли чланове породице Кумбуровић.  Вујошевић, који се претходно био домогао обале, страдао је покушавајући да их спаси.Рониоци су одмах пронашли тијела страдалих Нине и Јане Кумбуровић, док су  двадесет дана трагали за Дарком Вујошевићем.

Тијело Ратка Кумбуровића још увијек није пронађено.

Галерија фотографија-линк