Појам зла и његове манифестације

Најава: Српски филозофски симпозијум на тему „Појам зла и његове манифестације“

У организацији Српског филозофског друштва, а под покровитељством Града Требиња, у Музеју Херцеговине ће се од 23. до 26. јуна 2022. године одржати Српски филозофски симпозијум на тему „Појам зла и његове манифестације“.

Симпозијум се у Требињу одржава по пети пут, након што је 2018. године одржан први симпозијум на тему „Филозофија и слобода“. Требиње на овај начин постаје центар гдје ће се и ове године окупити преко 20 еминентних научника који ће говорити о важним питањима, која немају само апстрактни смисао, него важност у животном, државном и политичком смислу.

Учесници овогодишњег симпозијума су: Српско филозофско друштво, еминентни стручњаци са универзитета из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Русије и Грчке. Сви учесници скупа имаће своје излагање, а новина овогодишњег симпозијума је јавна трибина која ће за ширу јавност бити одржана другог дана.

Скуп ће бити одржан у Музеју Херцеговине, а свечано отварање је у четвртак, 23. јуна 2022. године у 20:30 часова. Јавна трибина заказана је за петак, 24. јун у 19:00 часова у дворишту Музеја.