Pojam zla i njegove manifestacije

Najava: Srpski filozofski simpozijum na temu „Pojam zla i njegove manifestacije“

U organizaciji Srpskog filozofskog društva, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, u Muzeju Hercegovine će se od 23. do 26. juna 2022. godine održati Srpski filozofski simpozijum na temu „Pojam zla i njegove manifestacije“.

Simpozijum se u Trebinju održava po peti put, nakon što je 2018. godine održan prvi simpozijum na temu „Filozofija i sloboda“. Trebinje na ovaj način postaje centar gdje će se i ove godine okupiti preko 20 eminentnih naučnika koji će govoriti o važnim pitanjima, koja nemaju samo apstraktni smisao, nego važnost u životnom, državnom i političkom smislu.

Učesnici ovogodišnjeg simpozijuma su: Srpsko filozofsko društvo, eminentni stručnjaci sa univerziteta iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Rusije i Grčke. Svi učesnici skupa imaće svoje izlaganje, a novina ovogodišnjeg simpozijuma je javna tribina koja će za širu javnost biti održana drugog dana.

Skup će biti održan u Muzeju Hercegovine, a svečano otvaranje je u četvrtak, 23. juna 2022. godine u 20:30 časova. Javna tribina zakazana je za petak, 24. jun u 19:00 časova u dvorištu Muzeja.