Jelena Mila

Jelena Ivanišević Paunović- (Jelena Mila)

Naša gošća je Jelena Ivanišević Paunović (Jelena Mila), glumica i producent

Ime: 03.08.2019. Jelena Ivanisevic - glumica i producent; Opis: Naša gošća je Jelena Ivanišević Paunović (Jelena Mila) Tip: audio/mpeg

Naša gošća je Jelena Ivanišević Paunović (Jelena Mila) švedsko-srpsko-crnogorska glumica i producent, govori o svom radu i ulogama žena koje oživljava na sceni kroz monodrame: Carica Jelena, Čelične ratnice (žene dobrovoljci u Prvom svjetskom ratu), Junak đevojka (Vasilija, ćerka serdara Janka Vukotića)… kao i o Trećem Internacionalnom filmskom festivalu „Forteca“ u Perastu čiji je organizator.

Igrala je na scenama Narodnog pozoriša u Beogradu, Ateljea 212, Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici, kao i širom prostora bivše Jugoslavije.

Od 1998. živi i radi u Švedskoj, Između 2005-2008 odigrala je tri zapažene uloge u Dramatenu – Kraljevskom nacionalnom pozorištu u Stokholmu i tako postala prva glumica koja je s srpskog jezika i scene Narodnog pozorišta, prešla na švedski i veliku scenu Švedskog Nacionalnog pozorišta posle samo šest godina.

Poslednjih godina uspješno vodi Festival Novog Balkanskog Filma u Nordijskim zemljama i svoju pozorišnu i filmsku produkciju Justin i M.A.M.M.A.

Završila je Master studije Filmskih nauka iz oblasti produkcije na Stokholmskom univerzitetu.