3

Nastavnici i učenici Osnovne škole „Dragiša Luković Španac“ iz Kragujevca u posjeti Cetinju i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj

Ime: 02.05.2019 Posjeta OS Dragisa Lukovic na Cwtinje; Opis: Nastavnici i učenici Osnovne škole "Dragiša Luković Španac" iz Kragujevca u posjeti Cetinju i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Tip: audio/mpeg

U srijedu 1. maja 2019 godine, na Svijetlu srijedu Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Cetinjski manastir i Cetinjsku bogosloviju posjetili su nastavnici i učenici Osnovne škole „Dragiša Luković Španac“ iz Kragujevca.

Predvođeni direktorkom škole Nevenom Milovanović i vjeroučiteljicom Milevom Radović Pušonjić, gosti iz Kragujevca su obišli svetinje Mitropolije crnogorsko-primorske, manastir Moraču, Manastir Ostrog, Dajbabe, Hram Hristovog Vaskrsenja i Cetinjski manastir.

Na Cetinju su se poklonili moštima Svetog Jovana Krstitelja i Svetog Petra Cetinjskog i čestici Časnog Krsta.

Kroz manastirsku riznicu goste iz Kragujevca proveo je i upoznao ih sa dragocenostima đakon Dušan Bigović, profesor Cetinjske Bogoslovije.

Gosti su imali radost i blagoslov da ih u svojoj rezidenciji primi i Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije.

Ovom prilikom učenici su Mitropolitu pjevali vaskršnje pjesme, a svi zajedno sa Vladikom su otpjevali pjesmu „Ječam žnjela Kosovka đevojka“.

Posle susreta u Mitropoliji gosti su bili na ručku u Cetinjskoj Bogosloviji, gdje su im profesori đakon Dušan Bigović i Aleksandar Vujović uručili prigodne poklone i knjige.

U toku ručka goste je pozdravio u ime rektora i profesora bogoslovije,đakon Dušan Bigović.

Potom su se domaćinima riječima blagodarnosti zahvalili u ime đaka i nastavnika iz Kragujevca, vjeroučiteljka Mileva Radović Pušonjić, Nikola Ljubisavljević i direktorka Nevena Milovanović.

Aleksandar Vujović