Otac Darko Pejic

Незапамћен притисак на свештенство Српске православне Цркве у Црној Гори

Име: 22.06.2020-razgovor sa o. darkom pejicem; Опис: Незапамћен притисак на свештенство Српске православне Цркве у Црној Гори Тип: audio/mpeg

Јеромонах Николај (Стаматовић), игуман манастира Златеш у Томашеву код Бијелог Поља мораће у року од седам дана да напусти Црну Гору.

Pritisak Na Svestenstvo Spc U Crnoj Gori 1Рјешење о ускраћивању боравка на територији Црне Горе јеромонаху Николају донијето је од стране Пограничне полиције, након што је он синоћ, учествујући у молебану и литији кроз Бијело Поље, пресретнут од стране службеника полиције и приведен у бјелопољски Центар безбједности.

Отац Николај је јутрос био на саслушању у Суду за прекршаје, а надлежни државни органи су, веома брзо, донијели рјешење о његовој депортацији из Црне Горе.

О притисцима којима је, нарочито, ових дана, изложена Српска православна Црква у Црној Гори, привођењима и позивањима на информативне разговоре у Бијелом Пољу разгоравали смо са протојерејем-ставрофором Дарком Пејићем, архијерејским намјеником бјелопољским.

Са њим је разговарала Сенка Чоловић Шумић