Otac Darko Pejic

Nezapamćen pritisak na sveštenstvo Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori

Ime: 22.06.2020-razgovor sa o. darkom pejicem; Opis: Nezapamćen pritisak na sveštenstvo Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori Tip: audio/mpeg

Jeromonah Nikolaj (Stamatović), iguman manastira Zlateš u Tomaševu kod Bijelog Polja moraće u roku od sedam dana da napusti Crnu Goru.

Pritisak Na Svestenstvo Spc U Crnoj Gori 1Rješenje o uskraćivanju boravka na teritoriji Crne Gore jeromonahu Nikolaju donijeto je od strane Pogranične policije, nakon što je on sinoć, učestvujući u molebanu i litiji kroz Bijelo Polje, presretnut od strane službenika policije i priveden u bjelopoljski Centar bezbjednosti.

Otac Nikolaj je jutros bio na saslušanju u Sudu za prekršaje, a nadležni državni organi su, veoma brzo, donijeli rješenje o njegovoj deportaciji iz Crne Gore.

O pritiscima kojima je, naročito, ovih dana, izložena Srpska pravoslavna Crkva u Crnoj Gori, privođenjima i pozivanjima na informativne razgovore u Bijelom Polju razgoravali smo sa protojerejem-stavroforom Darkom Pejićem, arhijerejskim namjenikom bjelopoljskim.

Sa njim je razgovarala Senka Čolović Šumić