Slava Novog Sada

Njegova Svetost osveštao slavske darove u Skupštini Novog Sada

Ime: 17. 11. 2021-PATRIJARH- GRADSKA SLAVA NOVOG SADA; Opis: Njegova Svetost osveštao slavske darove u Skupštini Novog Sada Tip: audio/mpeg

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, u pratnji otačavstvenih arhijereja, nakon Evharistijskog sabranja u novosadskoj Sabornoj crkvi, otišao je u Skupštinu Novog Sada gde su osveštani slavski darovi i prelomljen slavski kolač povodom slave grada Novog Sada, na kojem su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i drugi predstavnici državnih institucija, izvestila je TV Hram.

Ovom prilikom Patrijarh Porfirije je naglasio da mi hrišćani koji slavimo slavu po pravilu uzimamo nekog sveca kao duhovnog zaštitnika pred Bogom, pre svega zbog toga što slaveći slavu, mi se molimo svetitelju da nas zastupa pred Bogom da se moli za nas. „Mi kad slavimo slavu ispovedamo da nismo samo materijalna bića, nego da smo pre svega i iznad svega duhovna bića. I ono što je materijalno pozvano je da se produhovi našom vrlinom, našim dobrom. Svim onim što smo dobili od Boga da služi Njemu i da služi drugim ljudima“. Potom se biranim rečima obratio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor: TV Hram