Protojerej Branko Vujacic

Ново насиље над Црквом: Због Литургије у Храму Васкрсења кривична пријава против свештеника Бранка Вујачића

На дан када је одлуком Великог суда Турске и указом предсједника Турске Реџеп Таип Ердогана велика Црква Премудрости Божије у Цариграду  из шестог вијека претворена у џамију, извршивши насиље над једном од највећих хришћанских светиња, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици полицијске снаге су опет у току Свете литургије, без писаног налога, упали и снимали вјернике који су се у том моменту молили.

Након Литургије полицајци су легитимисали вјернике, а свештенику Бранку Вујачићу уручен је позив да се јави у Центар безбједности. У присуству адвоката Божа В. Милоњића, отац Бранко је дао изјаву након које му је саопштено да је против њега покренута кривична пријава.

По благослову Митрополита Амфилохија у свим храмовима Митрополије црногорско-приморске данас је служена Света литургија поводом поновне промјене хришћанског вјерског идентитета и намјене Велике Цркве Свете (Агиа) Софије Премудрости Божије у Цариграду – мајке цркве свих наших цркава. Митрополит Амфилохије са свештенством служио је јутрос у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

 

Prijava