Otac Jovan Plamenac

О. Јован Пламенац приведен због “комитских“ оптужби да је оскрнавио гроб свог претка, Митрополита Арсенија Пламенца

Група која себе зове СЕЉАНИ са комитским маскама упала је синоћ у манастир Брчели како би оптужили свештеника Јована Пламенца да хоће да опљачка гробницу свог претка Митрополита Арсенија Пламенца.

Наиме, испред манастира у Брчелима постоји гроб без натписа за који се претпоставља да припада Митрополиту Арсенију Пламенцу, па је покојни Митрополит Амфилохије прошле године дао налог да се стави крст са обиљежјем на гроб и за то задужио свештеника Јована Пламенца. Да би био сигуран да је то митрополитов гроб, отац Јован је са сином Крстом подигао плочу да би фотографисао земне остатке са инсигнијама, да има доказ да је то Митрополит Арсеније и да би поставио крст. Медјутим, испод плоче се нашла прљавштина, шут и кости од 3 човјека, без назнака да је неки од њих био владика. Шут је очистио како гробница не би била више скрнављена прљавштином, а остало је не пипнувши заштитио и конзервирао како би се уз помоћ археолога утврдило коме припада гроб јер се испоставило да није све како је очекивао.

Е ту ступају на снагу патриЈоте, комите и СЕЉАНИ, који као и увјек на лажима крећу у агресију и акцију. И ако ни њима самима није јасно зашто би отац Јован отворио плочу ако нема добар разлог, упад у манастир код мирних монахиња је одлична прилика за политички промоцију. У то се све данас укључила патриЈотска полиција и барско тужилаштво, заједно са ЦДМ-ом, Порталом Аналитика, Побједом и сличнима.

Док Митрополит Арсеније лежи негдје у порти манастира Горњи Брчели без обиљежја и споменика, дотле његови духовни и породични потомци леже у притвору барске полиције јер су хтјели да му нађу и означе гроб. Ови активисти експлицитно не посјећују ни манастир, нити овај гроб, макар последњих 50 година.