Ugnji

Стеван Мировић са Угања код Цетиња: “У нашој кући неће бити весеља док трају дани жалости за Митрополитом“

Црква Светог великомученика Димитрија у селу Угњи код Цетиња литургијски је прославила храмовску славу- Митровдан који је крсна слава свих братстава овог села.

Свету литургију служио је Протојереј-ставрофор Гојко Перовић Ректор Цетињске богословије уз молитвено учешће сабраног вјерног народа.

Након читања зачала из Светог Јеванђеља отац Гојко Перовић поучио је своје парохијане ријечима пастирске поуке и позвао да се сви заједно помолимо Господу да одагна ову опаку болест која је снашла цио свијет.

Иако нам ова болест која хара сада изгледа страшна и непобједива, јер је њоме заражен скоро цио свијет, ми православни Хришћани не смијемо да заборавимо да нас Господ, кроз Своје Свето Јеванђеље, учи да је човјеку који вјерује све могуће у Богу“- казао је отац Гојко.

На крају Свете службе Божије пререзани су славски колачи које су свечари донијели у цркву, како би биле испоштоване најновије мјере НКТ-а о забрани окупљања.

Један од мјештана Стеван Мировић планирао је да на данашњи дан крсти свог унука, али како рече: “У нашој кући неће бити весеља док трају дани жалости за Митрополитом Амфилохијем“.

Слободанка Грдинић