Internet Litija

О. Рафаило за „Интернет литију“: Прихватимо гоњење као благослов – без панике, побједа је сигурна!

Јеромонах Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмаине повео је 25. „Интернет литију“ која се пружила друштвеним мрежама, таласима радија „Светигора“ и фрекфрецијама телевизије „Нови“ и окупила на десетине хиљада гледалаца на различитим платформама.

„Процеси у којима учествујемо треба да буду сагледани са јеванђељске тачке гледишта“ рекао је отац Рафаило коментаришући догађања везана за доношење Закона о слободи вјероисповијести који су покренули све духовне капацитете нашег народа артикулисане кроз свенародне литије које су окупљале на десетине и стотине хиљада вјерника. „Сва дешавања су апсолутно под контролом Божијег промисла“ примијетио је отац Рафаило додавши да сваки притиск на Цркву не бива без Божијег допуштвења
„Само луд мисли да може да притиска Бога а да он ето не може ништа осим да се брани“ објашњава овај омиљени бесједик и игуман манастира Подмаине. Он је апсолутно увјерен да сва ова догађања не могу имати неповољан исход по Цркву, а плодови су већ видљиви тако да нема разлога за претјерану бригу.

„Све је под контролом, само без панике и без наглих потеза“ рекао је у препознатљивом маниру отац Рафаило Бољевић пренијевши ријечи блаженоупокојеног цетињског игумана о. Луке Анића.

Настојатељ Подмаинеске општежотељне обитељи ипак упозорава да све што чинимо мора бити у складу са благословеном мирном јектенијом која се преизноси на свим богослужењима. „Црква се стално моли да све буде и миру, јер то тако Бог заповиједа“ закључио је отац Рафиало додавши да уколико нисмо мирни, онда не вјерујемо да је Христос ту.

„Ако нисмо у миру – нисмо у Христу“ благословије је отац Рафаило Бољевић гостујући у 25. по реду „Интернет литији“.

ђакон Павле Божовић