Paketici

Оливера Радић разговарала са Зораним Ћирићем предсједником организације “Сви за Космет“

Име: 18.01.2019 OLIVERA RADIC MLADI HUMANITARCI ZORAN CIRIC; Опис: Оливера Радић разговарала са Зораним Ћирићем предсједником организације "Сви за Космет“ Тип: audio/mpeg

SvizakosmetУ периоду од 11-14. јануара поводом Новогодишњих празника (Српске Нове године) Хуманитарна организација позната под именом независна асоцијација студената  “Сви за Космет” поделила је велики број пакетића српској деци на Косову и Метохији.

Првог дана, захваљујући Епахији рашко-призренској и волонтерима организације Сви за Космет, предвођеним  Зораном Ћирићем, пакетићи су стигли добили малишани  Племетине, Бадовца, Прилужја, Бостана, Прековца, Зебинца, Манишинца, Извора, Јасеновика, Макреша, Бабиног моста, Милошева, Црквене водице, Јањине воде, Граца, Брњице, Девет Југовића и Дома за децу ометену у развоју у Грачаници.

Другог дана пакитићи  су  подељени деци из Клине, Видања, Дрсника, Беркова, Руднице, Будисаваца, Гораждевца, Љевоше, Белог поља, Брестовика, Ораховца и Велике Хоче. Трећег дана су Сви за Космет са браћом из Црне Горе Млади за Космет Подгорица поделили пакетиће по гњиланском и витинском крају.

Пакетиће су добили деца из Гњилана, Страже, Шилова, Коретишта, Кметовца, Кусца, Станишора, Понеша, Паралова, Пасјана, Партеша, Цернице, Будриге, Витине, Клокота, Могиле, Грнчара, Бинача, Врбовца и Грмовика.

И последњег дана   поделом пакетића по Шар-планини завршили су први део акције.  Пакетићи су стигли до деце из места Штрпце, Севце, Јажинце, Врбештица, Брезовица, Готовуша, Горња Битиња, Поповце, Вича, Сушиће, Доња Битиња и Рабовце. Пакетићи су подељени и у Дому за децу ометену у развоју у Грачаници.

Следи још једно паковање пакетића па нова подела за Савиндан.

Са предсједником организације Сви за Космет Зораном Ћирићем, о акцији прикупљања и поделе пакетића, али и о целокупном хуманитарном раду ове организације, 12. јануара при њиховој посјети Ораховцу разговарала је сестра Оливера Радић новинар и професор из Ораховца којој топло благодаримо на овом прилогу.