Paketici

Olivera Radić razgovarala sa Zoranim Ćirićem predsjednikom organizacije “Svi za Kosmet“

Ime: 18.01.2019 OLIVERA RADIC MLADI HUMANITARCI ZORAN CIRIC; Opis: Olivera Radić razgovarala sa Zoranim Ćirićem predsjednikom organizacije "Svi za Kosmet“ Tip: audio/mpeg

SvizakosmetU periodu od 11-14. januara povodom Novogodišnjih praznika (Srpske Nove godine) Humanitarna organizacija poznata pod imenom nezavisna asocijacija studenata  “Svi za Kosmet” podelila je veliki broj paketića srpskoj deci na Kosovu i Metohiji.

Prvog dana, zahvaljujući Epahiji raško-prizrenskoj i volonterima organizacije Svi za Kosmet, predvođenim  Zoranom Ćirićem, paketići su stigli dobili mališani  Plemetine, Badovca, Prilužja, Bostana, Prekovca, Zebinca, Manišinca, Izvora, Jasenovika, Makreša, Babinog mosta, Miloševa, Crkvene vodice, Janjine vode, Graca, Brnjice, Devet Jugovića i Doma za decu ometenu u razvoju u Gračanici.

Drugog dana pakitići  su  podeljeni deci iz Kline, Vidanja, Drsnika, Berkova, Rudnice, Budisavaca, Goraždevca, Ljevoše, Belog polja, Brestovika, Orahovca i Velike Hoče. Trećeg dana su Svi za Kosmet sa braćom iz Crne Gore Mladi za Kosmet Podgorica podelili paketiće po gnjilanskom i vitinskom kraju.

Paketiće su dobili deca iz Gnjilana, Straže, Šilova, Koretišta, Kmetovca, Kusca, Stanišora, Poneša, Paralova, Pasjana, Parteša, Cernice, Budrige, Vitine, Klokota, Mogile, Grnčara, Binača, Vrbovca i Grmovika.

I poslednjeg dana   podelom paketića po Šar-planini završili su prvi deo akcije.  Paketići su stigli do dece iz mesta Štrpce, Sevce, Jažince, Vrbeštica, Brezovica, Gotovuša, Gornja Bitinja, Popovce, Viča, Sušiće, Donja Bitinja i Rabovce. Paketići su podeljeni i u Domu za decu ometenu u razvoju u Gračanici.

Sledi još jedno pakovanje paketića pa nova podela za Savindan.

Sa predsjednikom organizacije Svi za Kosmet Zoranom Ćirićem, o akciji prikupljanja i podele paketića, ali i o celokupnom humanitarnom radu ove organizacije, 12. januara pri njihovoj posjeti Orahovcu razgovarala je sestra Olivera Radić novinar i profesor iz Orahovca kojoj toplo blagodarimo na ovom prilogu.