1

Opelo i sahrana glumca Nebojše Glogovca

Ime: 13.02.2018 Opijelo Komemoracija i emisija Na raskrscu Nebojsa Glogovac; Opis: Opijelo_Komemoracija_i_emisija_Na_raskrscu_Nebojsa_Glogovac Tip: audio/mpeg

Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je 12. februara 2018. godine na beogradskom Novom groblju opelo srpskom glumcu Nebojši Glogovcu.

Znameniti srpski glumac Nebojša Glogovac prestavio se u Gospodu 9. februara 2018. godine. Rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju od oca Milovana, sveštenika, i majke Milene Glogovac. Nebojšin otac, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, službovao je kao paroh u Hercegovini, a glavninu svog pastirskog rada obavio je na jednoj od pančevačkih parohija, da bi danas u mirovini vršio dužnost duhovnika u manastiru Vavedenje u Beogradu.

Nebojša Glogovac, jedan od najcenjenih glumaca u Srbiji i okruženju, ostaće upamćen po brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Svojim nesvakidašnjim talentom obeležio je i mnoge kulturne i duhovne manifestacije koje je organizovala Srpska Pravoslavna Crkva (Mitrovdanske svečanosti u Nevestinju, Akademija povodom godišnjice Racije u Novom Sadu, Duhovske svečanosti na Kalemegdanu…).

 

Vječnaja pamjat!

Izvor: SPC

Izvor: TV Hram