3

Opijelo novoprestavljenom sluzi Božijem Spasoju Popoviću u Danilovgradu

Ime: 26.02.2019 Besjede sa opijela Spasoja Popovica; Opis: Opijelo novoprestavljenom sluzi Božijem Spasoju Popoviću u Danilovgradu Tip: audio/mpeg

U utorak 26. februara 2019. godine, služeno je opijelo novoprestavljenom Spasoju Popoviću. Opijelo su posle liturgije u hramu Svete Tekle u Danilovgradu služili protojerej-stavrofor Milun Femić, protojerej Željko Ćalić i protojerej Predrag Katanić, uz prisustvo najbliže rodbine, prijatelja, kumova i poznanika, sestrinstva manastira Ždrebaonika na čelu sa mati Justinom, i brojnog naroda koji je došao da se pomoli za pokoj duše brata Spasoja.

1Na opijelu su pojali članovi bratstva Svetog Arsenija iz Danilovgrada.

Nad odrom novoprestavljenog Spasoja besjedio je paroh danilovgradski protojerej Željko Ćalić, govoreći o njegovim plemenitim osobinama. U ime rodbine od pokojnika oprostio se njegov bratanić Petar Popović i kum Veselin Vesko Krcunović.

Potom se povorka sa zemnim ostacima brata Spasoja uputila za Gornju Moraču u selo Starče, gdje je sahranjen i gdje će sa svojim precima čekati trube sudnjeg dana.

Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, odslužio je pomen novoprestavljenom Spasoju u ponedeljak 25. februara.

Neka sveblagi Gospod upokoji dušu sluge svoga Spasoja, molitvama Svetog Velikomučenika Georgija, Svete Prvomučenice Tekle, Svetog Simeona Mirotočivog, Svetog Save, Svetog Vasilija Ostroškog, Svetog Petra Cetinjskog i svih svetih, kojima se cijelog svog života molio, slaveći i blagodareći Boga, a njegovim najbližim podari napredak i utjehu.

Aleksandar Vujović