Otac Gojko

Otac Gojko Perović: Ne postimo da bismo se bavili politikom, postimo da narod ne bi nastradao

Ime: 07.08. 2018 o.Gojko Perovic Zabljak; Opis: Ne postimo da bismo se bavili politikom-postimo da narod ne bi nastradao Tip: audio/mpeg

Liturgijom u Crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Žabljaku koja je služena u nedjelju, 5. avgusta načalstvovao je protojerej-stavrofor Gojko Perović. Sasluživali su oci Marijan Vujović, iz Trstenika, Mirčeta Šljivančanin, paroh podgorički, i Milivoje Jovović, paroh žabljački.

Liturgijsku besjedu proiznio je otac Gojko nakon čitanja Svetog Jevanđelja koji je podsjetio na značaj vanrednog petodnevnog posta za spas naroda na Kosovu i Metohiji, koje su Bogom nadahnute, vladike crnogorsko-primorski g. Amfilohije i budimljansko-nikšićki g. Joanikije preporučili kao naši arhipastiri:

Mi ne postimo da bismo se bavili politikom, niti nas zanima kad postimo đe će biti koja granica, đe će biti koji vojnik, kako će reagovati Evropska unija, kako će reagovati Ujedinjene nacije, to je druga priča. Mi postimo da narod ne bi nastradao. Molimo se Bogu i postimo da ne dođe do pucnjave, rata i da ne dođe do novoga stradanja, zato se molimo Bogu. A, Bog je veliki, Bog je ljubav. On sve vidi i zna“.

Otac Milivoj Jovović paroh žabljački na kraju Svete službe pozvao je vjerni narod da ove sedmice dodaju još tri dana posta i da nakon Večernje učestvuju u molitvi za spas srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.