отац Мијајло Бацковић

Отац Мијаило Бацковић: “Црква се не гради на сили него на исповједништву“

Име: 12. 07.2020 Otac Mijajlo Backovic; Опис: Црква се не гради на сили него на исповједништву Тип: audio/mpeg

Празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла молитвено је прослављен у цркви Светог апостола Петра у Пелинову у Грбљу, која је данас прославила храмовску славу.

Ријечима литургијске бесједе сабраним вјерницима се обратио свештеник Мијајло Бацковић парох грбаљски, који је, подсјећајући да се Црква не може градити на човјеку него на Богочовјеку, и да је њен центар Сам Господ Исус Христос, казао да се Црква Божија не ствара на сили него на исповједништву.

“Наше литије и молебани су, можда, најбитнији догађај у историји Црне Горе, јер су оне управо то исповједништво наше вјере у Бога живога и васкрслога. Оне показују да се ми не бојимо никога осим Бога, да се једино око Њега окупљамо и у њега вјерујемо.

Реченица: Не дамо светиње постала је химна праве Црне Горе, а литије духовни феномен који траје и трајаће свједочећи вјеру Светог апостола Петра и других дивних апостола Христових“ –казао је, између осталог отац Мијајло Бацковић.

Отац Мијајло је подсјетио окупљени вјерни народ да су најприје они Светиња.

“Најприје сте светиња ви жива Црква, наша дјеца, чију будућност бранимо, а бранећи вас бранимо и наше храмове. Док год гори кандило у нашим храмовима, и док год се чује: не дамо светиње, док год на тај начин преносимо храм на улице, ми се не бојимо за своју вјеру и наше Светиње. Црква је свуда гдје је вјерни народ, што значи да смо ми литургију и храм пренијели на улице, освештавши на тај начин градове наше Црне Горе. У нашим је рукама најјаче оружје које човјек може имати- крст побједе, којим ћемо срушити безакони закон“- казао је отац Мијајло позивајући православне Хришћане да се не бје, да се радују јер је наша коначна побједа Царство небеско.