Podgorica litija

Otac Mirčeta Šljivančanin: “Litijama pronosimo Božiji blagoslov, mir i ljubav, sa željom da svjetlošću preobrazimo ovaj grad u grad svjetlosti i ljubavi“

Ime: 06.02.2020 Otac Mirceta moleban; Opis: Litijama pronosimo Božiji blagoslov, mir i ljubav, sa željom da svjetlošću preobrazimo ovaj grad u grad svjetlosti i ljubavi Tip: audio/mpeg

Moleban Presvetoj Bogorodici služen je večeras u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

Po odluženom molebanu velikom broju vjernika, koji su se po hladnom vremenu sabrali da mirnim, litijskim vhodom iskažu svoj protest protiv diskirminatorskog zakona o slobodi vjeroispovijesti, obratio se sekretar podgoričkog Sabornog hrama protojerej Mirčeta Šljivančanin.

On je kazao da je u večerašnjoj litiji sa učesnicima i blagoslov Svetog Vasilija Ostrošpkog, čiji je omofor i časni krst pronijet u litiji.

Litijama pronosimo Božiji blagoslov, mir i ljubav, sa željom da svjetlošću preobrazimo ovaj grad u grad svjetlosti i ljubavi“-kazao je otac Mirčeta po kretanju litije sa Sabornog hrama u Podgorici.

Po povratku Litije koja je prošla ulicama Podgorice, besjedu je ispred hrama izgovorio protojerj-stavrofor Dražen Tupanjanin, sveštenik iz Trebinja.