Подгорица литија

Отац Мирчета Шљиванчанин: “Литијама проносимо Божији благослов, мир и љубав, са жељом да свјетлошћу преобразимо овај град у град свјетлости и љубави“

Име: 06.02.2020 Otac Mirceta moleban; Опис: Литијама проносимо Божији благослов, мир и љубав, са жељом да свјетлошћу преобразимо овај град у град свјетлости и љубави Тип: audio/mpeg

Молебан Пресветој Богородици служен је вечерас у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

По одлуженом молебану великом броју вјерника, који су се по хладном времену сабрали да мирним, литијским входом искажу свој протест против дискирминаторског закона о слободи вјероисповијести, обратио се секретар подгоричког Саборног храма протојереј Мирчета Шљиванчанин.

Он је казао да је у вечерашњој литији са учесницима и благослов Светог Василија Острошпког, чији је омофор и часни крст пронијет у литији.

Литијама проносимо Божији благослов, мир и љубав, са жељом да свјетлошћу преобразимо овај град у град свјетлости и љубави“-казао је отац Мирчета по кретању литије са Саборног храма у Подгорици.

По повратку Литије која је прошла улицама Подгорице, бесједу је испред храма изговорио протојерј-ставрофор Дражен Тупањанин, свештеник из Требиња.