Отац Мирчета Шљиванчанин

Отац Мирчета Шљиванчанин: “Приступајмо Господу са вјером и не одустајмо“

Име: 04.10.2020 Otac Mirceta Sljivancanin; Опис: Приступајмо Господу са вјером и не одустајмо Тип: audio/mpeg

У 17.недељу по Духовима 04.10.2020 Љета Господњег у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици служена је света литургија. Светом службом Божијом началствовао је протојереј Мирчета Шљиванчанин уз саслужење протојереја-ставрофора: Драгана Митровића и Далибора Милаковића, протојереја: Бранка Вујачића и Миладина Кнежевића и протођакона Владимира Јарамаза.

Ове недјеље на Светој Литургији сабрао се вјерни народ, омладина, студенати и дјеца школског и предшколског узраста, будући да је у току Литургије служен молебан за успјешну нову школску годину.

Свештеници Саборног храма су се, иштући благослов Божији, молили за добро здравље, стицање знања и умножавање љубави како ђака и студената који се спремају за наступајућу школску годину, тако и за сав присутни вјерни народ.

Присутнима, а нарочито дјеци, бесједом се обратио свештеник Саборног храма и координатор Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске протојереј Мирчета Шљиванчанин, који је, тумачећи зачало из светог Јеванђеља, казао да је важно са вјером приступати Господу.

“Слободно тражимо, досађујмо Господу, немојмо одустајати како се не би показали маловјерни и слаби. Смјело приступајмо Господу, не одустајмо јер нас Бог воли. Љубав не може да не одговори и да се не одазове. Може да не одговори тренутно како би наша вјера узрастала. Морамо бити чврсти у вјери и слободно приступати Господу, не одустајући кад желимо добро јер Божија љубав неће остати глува када добро иштемо“- казао је отац Мирчета између осталог.

Након Свете Тајне Причешћа, свештеници су дјецу, као и све вјерне покропили водицом за благословен и добар почетак школске године и за сваки напредак и добро у њиховом животу.