Otac Mirčeta Šljivančanin

Otac Mirčeta Šljivančanin: “Pristupajmo Gospodu sa vjerom i ne odustajmo“

Ime: 04.10.2020 Otac Mirceta Sljivancanin; Opis: Pristupajmo Gospodu sa vjerom i ne odustajmo Tip: audio/mpeg

U 17.nedelju po Duhovima 04.10.2020 Ljeta Gospodnjeg u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici služena je sveta liturgija. Svetom službom Božijom načalstvovao je protojerej Mirčeta Šljivančanin uz sasluženje protojereja-stavrofora: Dragana Mitrovića i Dalibora Milakovića, protojereja: Branka Vujačića i Miladina Kneževića i protođakona Vladimira Jaramaza.

Ove nedjelje na Svetoj Liturgiji sabrao se vjerni narod, omladina, studenati i djeca školskog i predškolskog uzrasta, budući da je u toku Liturgije služen moleban za uspješnu novu školsku godinu.

Sveštenici Sabornog hrama su se, ištući blagoslov Božiji, molili za dobro zdravlje, sticanje znanja i umnožavanje ljubavi kako đaka i studenata koji se spremaju za nastupajuću školsku godinu, tako i za sav prisutni vjerni narod.

Prisutnima, a naročito djeci, besjedom se obratio sveštenik Sabornog hrama i koordinator Katihetskog odbora Mitropolije crnogorsko-primorske protojerej Mirčeta Šljivančanin, koji je, tumačeći začalo iz svetog Jevanđelja, kazao da je važno sa vjerom pristupati Gospodu.

“Slobodno tražimo, dosađujmo Gospodu, nemojmo odustajati kako se ne bi pokazali malovjerni i slabi. Smjelo pristupajmo Gospodu, ne odustajmo jer nas Bog voli. Ljubav ne može da ne odgovori i da se ne odazove. Može da ne odgovori trenutno kako bi naša vjera uzrastala. Moramo biti čvrsti u vjeri i slobodno pristupati Gospodu, ne odustajući kad želimo dobro jer Božija ljubav neće ostati gluva kada dobro ištemo“- kazao je otac Mirčeta između ostalog.

Nakon Svete Tajne Pričešća, sveštenici su djecu, kao i sve vjerne pokropili vodicom za blagosloven i dobar početak školske godine i za svaki napredak i dobro u njihovom životu.