Protojerej Slobodan Jokic

Otac Slobodan-Boban Jokić: “Hapšenjem mi nismo poniženi. Čast je stradati, na pravdi Boga, za Svetog Vasilija“

Ime: 25.05.2020 Otac Slobodan jokic razgovor; Opis: Čast je stradati, na pravdi Boga, za Svetog Vasilija Tip: audio/mpeg

Na pravdi Boga, hapsili su nas kao kriminalce. Nije lijepo da moja djeca i moji parohijani gledaju kako me odvodi policijska marica, ali hapšenjem mi nismo poniženi. Čast je stradati, na pravdi Boga, za Svetog Vasilija, jer Crkva se u svojoj punoći najviše projavljuje u stradanju“- kazao je, između ostalog, za Radio “Svetigoru protojerej-stavrofor Slobodan-Boban Jokić arhijerejski namjesnik nikšićki.

Otac Slobodan govorio je o Svetovasilijevskoj litiji na praznik nebeskog zaštitnika grada pod Trebjesom, organizovanoj od strane vjernog naroda po tradiciji dugoj 26 godina, koja je izazvala hapšenje Vladike Joanikija i osmorice sveštenika.

Otac Slobodan je bio jedan od utamničenih sveštenika, što je i uzrokovalo pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, tako da je nakon 72-časovnog pritvora bio upućen na bolničko liječenje, naprije u nikšićku a potom u podgoričku bolnicu.

Otac Slobodan zahvaljuje svojim parohijanima i svima na podršci koju je dobijao svih ovih dana, dodajući da se nastavljaju bogosluženja u nikšićkim hramovima uz poštovanje propisanih mjera NKT, rekavši da vjernici jedva čekaju da budu nastavljene litije za odbranu Svetinja.

Otac Slobodan kaže da se nastavljaju radovi na gradnji hrama svetog Nektarija u Nikšiću i poziva sve, koji su u mogućnosti, da pomognu ovo bogougodno djelo.